T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / MERKEZ - Mümine Hatun Ortaokulu

2204b

May

TÜBİTAK 2204-b Ortaokul Öğrencileri Araştırma Bölge Sergisine katılmaya hak kazanan öğrencilerimize hediyeleri okul müdürümüz Ömer KOÇAK ve proje danışman öğretmenleri tarafından takdim edildi.

May

Okulumuz öğrencileri Hayrunisa BAŞARAN, Sevim Sude GÜZEL ve Şirin ÇIRAK tarafından hazırlanan ve danışman öğretmenliği bilşim teknolojileri öğretmenimiz İbrahim ÖZDİNÇ tarafından yürütülen Araç İçi Çocuk Güvenliği: Akıllı Ön Koltuk Sistemi projemiz bölge 3. sü olmuştur.

May

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Karaman ilinde bir ilke imza atmış ve tam 5 proje ile TÜBİTAK 2204-b projelerinde bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştı. Bu bağlamda, okulumuz aynı zamanda Türkiye genelinde 5 proje ve üstü proje gönderen 4 devlet okulundan bir tanesi olmuştur. 22-23 Mayıs 2023 tarihlerinde online olarak yapılan bölge sergisi bugün sona erdi. Öğrencilerimiz projelerini bölge sergisinde sundular. Tüm öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Sergide yer alan projelerimiz, öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz şu şekildedir:

1- KENDİMİ BİLİYORUM NEZAKETLİ DAVRANIYORUM (Dilaver KAÇAR, Bilal BAŞARAN, Eren YİĞEN) (Derya KEDERSİZ)

2- ZENON PARADOKSLARININ ANALİZİ VE GÜNCEL ÖRNEKLER (Almina SAYIM, Selma ATAY, Havvanur ATABAY) (Betül EKE SİLİFKE)

3- FARKLILAŞTIRILMIŞ ÖĞRETİM ETKİNLİKLERİNİN MATEMATİK TUTUMUNA ETKİSİ (Elif Naz İMRAN, Rukiye Rana GÖKBUDAK, Rahime KAYA) (Ayşe İslamiye YALÇIN)

4- ARAÇ İÇİ ÇOCUK GÜVENLİĞİ: AKILLI ÖN KOLTUK SİSTEMİ (Hayrunisa BAŞARAN, Sevim Sude GÜZEL, Şirin ÇIRAK) (İbrahim ÖZDİNÇ)

5- PRATİK SU TORBASI: KISA SÜREDE KULLANIMA HAZIR SICAK-SOĞUK SU TORBASI (Baki TANGÜLEÇ, Esat Eren DOYURUCU) (Neslihan KAYA)

May

Karaman’da Bir İlk! Danışman öğretmenlerimiz rehberliğinde proje öğrencilerimiz tarafından hazırlanıp gönderilen 6 projeden 5 tanesi TÜBİTAK 2204-b Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında bölge sergisine katılmaya hak kazanmıştır. Karaman ilinden toplam 7 proje kabul edilmiş olup, bu projelerin 5 tanesi okulumuz bünyesinde hazırlanarak bir rekora imza atılmıştır. Teknolojik Tasarım alanından 2, Matematik alanından 2 ve Değerler Eğitimi alanından 1 proje ile bölge sergisine katılacak olan 14 öğrencimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Sabri Özkan BAHAR, Sevim Sude GÜZEL, Mustafa Hüseyin USLU tarafından hazırlanan "SINIFIM NEFES ALSIN: Okullarda İç Hava Kalite Kontrol Sistemi" adlı projemiz, Konya'da düzenlenecek olan bölge sergisine davet edilen 5 projeden birisi olmuştur. Projenin yapımında emeği geçen okul müdürümüz Ömer KOÇAK'a, müdür yardımcımız Mehmet Tufan YALÇIN'a ve danışman öğretmenimiz İbrahim ÖZDİNÇ'e teşşekkkürlerimizi sunarız...