Tozkoparan İskender - Kurt Kapanı ve Tozkoparan İskender - Simurg Ateşi kitaplarının yazarı Yiğit Recep Efe, öğrencilerimizle söyleşi ve imza etkinliği düzenledi.

ÇEDES Projesi Kapsamında Okulumuzda Çorba Etkinliği Yapıldı. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Fadime SAY ve öğrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimize yaşam becerisi kazandırma, birlik ve beraberliğin önemi konularında farkındalık kazandırma amaçlanmıştır.

5/C sınıfı öğrencilerimiz okul dışı öğrenme etkinliği kapsamında sosyal bilgiler öğretmenimiz Emine Bilge DEMİRCAN eşliğinde Karaman Müzesi'nde ders işlemişlerdir.

Karaman 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine çağrı merkezinin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerimize acil çağrı yapılmasını gerektirecek durumlarda birden çok numara yerine tek bir numarayı ( 112 ) aramaları gerektiği belirtildi. Okulumuza gelerek öğrencilerimizi bilgilendiren Karaman 112 Acil Çağrı Merkezi ekibine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda bugün TÜBİTAK bilim söyleşisi yapıldı. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel Ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Pr. Doç. Dr. Mehmet Ali TEMİZ tarafından Sağlıklı Beslenme konulu yapılan bilim söyleşisinde "Günümüzün Hastalığı Diyabet ve Tıbbi Bitkiler" konusu ele alındı. TÜBİTAK bilim söyleşisi öğrencilerimizle karşılıklı soru cevap şeklinde geçti.

Ekm

Okulumuzda 22 Ekim Pazar günü 2023-2024 eğitim öğretim yılı okul aile birliği yönetim kurulu seçimi, denetim kurulu seçimi gerçekleştirildi ve akabinde veli toplantısı yapıldı.

Ekm

"13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü" etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Serkan KÜRKÇÜ ve Emine TUNÇ tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda ilk olarak, öğrencilerimize Afet Farkındalık Eğitimi videosu izletildi. Daha sonra öğrencilerimiz tarafından "13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü" panosu hazırlandı. Son olarak ise Karaman itfaiyesi okulumuza gelerek ikaz alarm, tahliye ve yangın söndürme tatbikatı yaptılar.

Ekm

2018 yılından bu yana ülkemizin de katılımıyla Ekim ayı içerisinde düzenlenen Erasmus Günleri (#ErasmusDays) etkinlikleri kapsamında Karaman’da Erasmus+ ve eTwinning sergisi açıldı. Hatuniye Medresesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe okulumuz öğretmenlerinden Neslihan KAYA ve İbrahim ÖZDİNÇ eşliğinde öğrencilerimiz de katılarak, daha önce yaptıkları eTwinning etkinliklerini sergilediler. Sergiye tek ortaokul olarak katılan okulumuz, daha önce yapılan eTwinning etkinliklerinde "eTwinning School" etiketi almaya hak kazanmıştı.

Eyl

Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Mevlid Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür.Peygamber Efendimiz (sav)’in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla rebiyülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili sebebiyle bugün okulumuzda öğrencilerimize ikramlarda bulunuldu. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Betül EKE SİLİFKE kütüphane köşemize Mevlid Sokağı hazırlayarak öğrencilerimizin bu anlamlı gün hakkında bilgilenmesini sağlamıştır. Tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin mevlid kandili mübarek olsun.

Eyl

Okulumuzda bugün, beden eğitimi öğretmenimiz Cansu Müşerref UYAR ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ilköğretim haftası kutlandı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okulumuz Türkçe öğretmeni Murat ERTAP günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Kutlamalar öğrencilerimizin okuduğu yazı ve şiirler ile devam etti. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nın tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için huzur, mutluluk ve başarılarla geçmesini diliyoruz.

Eyl

Okulumuzda yeni eğitim öğretim yılı bugün coşkuyla başladı. Okul müdürümüz Ömer KOÇAK sabah tören alanında toplanan öğrencilerimizin ve velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutladı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrencilerimize beden eğitimi öğretmenimiz Feride TÜRKOĞLU tarafından egzersiz hareketleri yaptırıldı. Daha sonra 5. sınıf öğrencilerimize sınıf öğretmenleri tarafından oryantasyon eğitimi yapıldı. 5. sınıf velilerimize ise bilişim teknolojileri laboratuvarında rehberlik öğretmenimiz Şeyma TOPAK tarafından bilgilendirme semineri yapıldı.

Tem

Kayıt işlemi için velilerimizin, öğrencinin kimliği ile birlikte okula şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Haz

Mümine Hatun Ortaokulu Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan "Kaynanam Çıldırmış Olmalı" oyun öğrencilerimize ve velilerimize sergilendi. Oyunun hazırlanmasında emeği geçen Türkçe öğretmenimiz Murat ERTAP'a ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  Bilişim Teknolojileri Alanının kız öğrenciler arası düzenlediği "Hayalimdeki Oyun" dijital oyun yarışmasında öğrencilerimiz derece elde ettiler. Yarışmaya il genelindeki ortaokul kız öğrencileri Scratch 3.0 programı ile hazırladıkları oyunla katılım sağlamışlardır. Toplamda 35 proje arasından öğrencilerimizden Hayrunisa BAŞARAN 3., Şirin ÇIRAK ise 4. oldu.

Okulumuzda velilerimize yönelik madde bağımlılığı farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Rehber öğretmenimiz Habip UYSAL tarafından gerçekleştirilen eğitime katılan velilerimize katılım belgesi takdim edildi.