Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Şehitlerini Anma Günü düzenlendi. Sosyal bilgiler öğretmenimiz Mustafa FIRAT günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra öğrencilerimize Çanakkale Savaşı ile ilgili videolar izlettirildi. Bu duygu yüklü anma töreninde emeği geçen sosyal bilgiler öğretmenimiz Mustafa FIRAT ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Kahraman Türk ordumuzun Çanakkale cephesinde kazandığı zaferin 109. yılı. Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, ulusumuzun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak bir cephedir. Ordumuz üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de askerimizin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında başta Mustafa Kemal Atatürk'ü, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü kutlandı. İlk olarak sınıflarda öğrencilerimize "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı'nın Yazılış Öyküsü" adlı video izlettirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti. Kurtuluş Savaşının kazanılacağına olan inancı, Türk askerinin yürekliliğinin ve özverisinin, Türk ulusunun bağımsızlığına ve vatana bağlılığının dile getirdiği marşımızı okulumuz 5/B sınıfı öğrencisi Miray AKER büyük bir coşku ile okudu. Program sonunda okulumuzu İstiklal Marşı okuma yarışmasında temsil eden öğrencimize hediyesi takdim edildi. Programın hazırlanmasında emeği geçen Türkçe öğretmenimiz Duygu CANGÜL ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Karaman genelinde düzenlenen okullararası badminton turnuvasında okulumuz badminton küçük erkekler takımı il birincisi, küçük kızlar badminton takımı ise il ikincisi olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Okul idaremiz tarafından öğrencilerimize kantin hediye çeki takdim edilmiştir.

Hayırsever Bir Vatandaşımız Okulumuz Öğrencilerine Tatlı İkramında Bulundu

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde bugün okulumuzda deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı. İngilizce öğretmenimiz Serkan KÜRKÇÜ ve Türkçe öğretmenimiz Emine TUNÇ eşliğinde tatbikat öncesi öğrencilerimize eş zamanlı olarak sınıflarda "Deprem Anında Yapılması Gerekenleri Biliyor musunuz?" adlı video izlettirildi. Daha sonra çalınan siren ile sınıf içerisinde ÇÖK-KAPAN-TUTUN yöntemiyle deprem esnasında güvenli bir şekilde kalmaları sağlandı. İkinci siren sesiyle de öğrencilerimiz tahliye edilerek daha önceden belirlenen alanlarda toplanılması sağlandı.

eTwinning platformunda 2023-2024 dönemi içerisinde eTwinning Okulu Etiketi'ne başvuru koşullarını sağlayıp, süreci başarıyla tamamlayarak eTwinning Okulu olmaya hak kazanan okulumuz kalite etiketini Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen programla aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Kılınç, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Okulumuz adına, müdürümüz Ömer KOÇAK, teknoloji tasarım öğretmenimiz Neslihan KAYA ve bilişim teknolojileri öğretmenimiz İbrahim ÖZDİNÇ'in katılımı ile gerçekleştirilen tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÇALIŞKAN'ın selamlama ve teşekkür konuşmasıyla başladı. Okulumuz ile birlikte diğer 11 okula kalite etiketleri takdim edildikten sonra toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.

Şbt

Kaligrafi yazarı Habib KOÇAK öğrencilerimizle birlikte etkinlik gerçekleştirdi. Kaligrafi sanatı hakkında öğrencilerimize bilgilendirme yapıldı.

Şbt

Okulumuzda her sınıf kademesinde en çok kitap okuyan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Kendilerine isimleri yazan birer tablo hediye edildi. Ödül alan öğrencilerimiz:

5. sınıflardan Mihrimah Tuğçe Dinç,

6. sınıflardan Cengizhan Taşkın,

7. sınıflardan Şirin Çırak,

8. sınıflardan Berat Bayraktaroğlu

Şbt

Karaman'da okullararası düzenlenen badminton müsabakalarında okulumuz yıldız kızlar ve yıldız erkekler badminton takımları il genelinde üçüncülük elde ettiler.

Şbt

Bursa'da düzenlenen Turkcell U14 Salon Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda yüksek atlama branşında altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan öğrencimiz Demet SERÇELİ'ye okulumuz tarafından gram altın hediye edildi. Aynı şampiyonada 4x200 bayrak takımı da yarışmalarında 4. olan öğrencimiz Şüheda SÜRMECİ'ye ise çanta hediye edildi.

Ock

Öğrencilerimiz yarıyıl karnelerini aldılar.

Ock

Okulumuz 6/C sınıfı öğrencileri okul dışı öğrenme kapsamında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Fadime SAY eşliğinde Kırmahalle Camisine ziyaret ettiler.

Tozkoparan İskender - Kurt Kapanı ve Tozkoparan İskender - Simurg Ateşi kitaplarının yazarı Yiğit Recep Efe, öğrencilerimizle söyleşi ve imza etkinliği düzenledi.

ÇEDES Projesi Kapsamında Okulumuzda Çorba Etkinliği Yapıldı. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz Fadime SAY ve öğrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimize yaşam becerisi kazandırma, birlik ve beraberliğin önemi konularında farkındalık kazandırma amaçlanmıştır.

5/C sınıfı öğrencilerimiz okul dışı öğrenme etkinliği kapsamında sosyal bilgiler öğretmenimiz Emine Bilge DEMİRCAN eşliğinde Karaman Müzesi'nde ders işlemişlerdir.